top of page

Strindmoen Gård og Camping ligger vakkert til ved Snåsavannet. Her finner du naturstier, badeplasser, helleristninger m.m.

Om du liker å vandre i dype skoger eller på åpne fjell og vidder, om du er jeger eller fisker, fotograf eller mosjonist; her ligger alt til rette for de opplevelsene du ønsker. De mest spektakulære naturopplevelsene venter på deg i Snåsa, selve inngangsportalen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Eller kanskje du heller vil besøke en av vår mange aktive setre eller autentiske fjellgårder, ta en tur med kajakk eller kano på Snåsavatnet, eller tråkke rundt på sykkel på en av de mange flotte sykkelstiene gjennom flotte kulturlandskap.

AKTIVITETER

barnefiske_001
I'm an image title
I'm an image title
SNÅSA FISKEFESTIVAL

Snåsa Fiskefestival er en årlig festival med fiskekonkurranse, watercross og avslutningsfest.
 

Fiskekonkuransen har start fra syv steder, egen dag for de minste og premier til alle barna, trubadur og mat. Diverse utrekkspremier til deltagere. 

Les mer
HELLERISTNINGER
BØLAREIN

Bølabua og den store parkeringsplassen er den naturlige inngangsport for et besøk på Bøla helleristningsfelt og steinalderboplassene som ligger en kort spasertur unna.

For å komme dit må du kjøre RV 763, på Østsida av Snåsavatnet. Her får du både natur, historie og muligheten til å handle ekte lokale suvenirer og ikke minst nyte spesielle matretter.

Bølabua har åpent hver dag fra 17. juni til ca 6. august fra klokken 10.00 - 17.00
Det serveres middag og småretter hver dag, med en utvidet middagsmeny på søndager.

SNÅSA

Snåsa er hovedsete for den sørsamisk kultur. Du kan du besøke verdens eneste sørsamiske museum Saemien Sitje og oppleve den sørsamiske kulturen.

Viosen er en fantastisk flott grend ved i enden av Snåsavatnet med en lang og rik kulturhistorie. Her har du muligheten til å besøke Garveriet for å ta en kopp kaffe med noe godt å bite i.

NATURSTI
NATURSTI

Snåsa er fantastisk sted for naturopplevelser med mange muligheter for opplevelser i skog og fjell. Enten du er et turmenneske som liker friluftsliv, jakt eller fiske, eller du er interessert i fauna og dyreliv.

I Snåsa finner du blant annet Skjækra-Blåfjella Nasjonalpark som strekker seg gjennom store deler av Snåsas mest verdifulle naturområder fra Lierne i Nord til Steinkjer og Verdal i sør.

Mer sentralt i bygda finner du Bergsåsen naturreservat og Finsåsmarka. Kjent for sin rike fauna og sjeldne arter er disse et yndet mål for mange naturinteresserte.

BADEPLASSER

Rundt Snåsavannet finnes det mange muligheter for badeliv. Enten du vil stikke deg vekk og finne den egen lille «private» strand eller du tar turen til en av de tilrettelagte badeplassene rundt Snåsavannet og andre steder i bygda.

Grønøra, Viosen og Mossela er noen eksempel på fine badeplasser langs Snåsavtnet.

GARVERIET KAFE OG GJENBRUKS, UTSTILLING

Garveriet er en sesongåpen kafé og gjenbruksbutikk beliggende i nydelige omgivelser i Viosen i Snåsa, helt i enden av Snåsavatnet. Her finner du autentisitet og god atmosfære. Hva med å sitte i hagen på stranda nedenfor Garveriet og nyte nytraktet kaffe og hjemmebakst?

SNÅSA KIRKE

 En vakker steinkirke der de eldste deler er fra 13. århundre.

 A beautiful stone church, the oldest parts of which date from the 13th century 

LOKALT MUSEUM

Dette ligger i Viosen i nærheten av Snåsa sentrum.

 

This is in Viosen, close to the Snåsa municipal centre

GRESSÅMOEN NASJONALPARK

Vernet naturområdet som er mye nyttet i tursammenheng.

This nature conservation area is much used by hikers.

Saemien Sitje

 Utstillinger av gamle gjenstander og moderne håndarbeid

  

Here one may visit a museum containing exhibits of traditional objects and modern handcrafts.

SETERVANDRING

Snåsas Mange setre innbyr deg til en minnerik opplevelse i Snåsas fjellverden. I en rolig atmosfære kan du få deg et godt måltid, en kaffesup eller bare en forfriskning eller hvile på turen. Setrene ligger spredt over store deler av kommunen. Alle strene har melkeproduksjon og videreforedler melka i ulik grad. Setrene er åpne for besøkende ei den perioden seterdrifta pågår. Hver seter er nummerert, så man lett kan finne seteren på kartet i info-folderen

 

Snåsas Many “Setrer” invite you to a memorable experience in Snåsa. In a quiet atmosphere you can have a nice meal, A cup of coffee or just a refreshment or a rest before the rest of the trip.   The “Setrer” are spread over large parts of the municipality. All the “Setrene” have milk production and are reprocess the milk in different ways. “Setrene” are open for visitors in the period when dairy farming going  on.

Every “Seter” has its number, so is easy to see/find at the map in the information booklet      

MEGARD UTENDØRSKIRKE

Her liger en vannkilde som er signet til Kong Olav den hellige. Vannet fra kilden skal ha helende effekt.

 Adjoined to this churc is a well dedicated to Kong Olav the Holy. Water from the well is said to have curative effects.

BERGÅSEN NATURRESERVAT

Dette er en markert kalkrygg som ligger sentralt i Snåsa. Det er laget en natursti i området. Området har flere kulturminner, men er mest kjent for sin store og mangfoldige flora.

 A clearly defined chalk ridge in the centre of Snåsa. A nature trail has been laid out in this area which contains a number of cultural sites but is best known for its riches and diversified flora.

 GAUNDALEN OG GEFSJØ
BLÅFJELLA - SKJÆKERFJELLE NASJONALPARK

Nesten halvparten av Snåsa Kommune er lagt ut som nasjonalpark.

Nearly half ot the land area of Snåsa Municipality designated as national park

Er fjellgårder som fremdeles er i drift i Norge.

 Mountain farms still in operation in Norway.

FINSÅS

 Botanisk severdighet og skogmuseum.

Botanical exhibits and forestry museum.

bottom of page